леещ се

прил. - звучен, чист, хармоничен

Български синонимен речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • звучен — прил. звънлив, гласовит, мелодичен прил. еклив, плътен прил. надарен с глас прил. мек, нежен, напевен прил. хармоничен, музикален прил. наситен, силен, ярък …   Български синонимен речник

  • хармоничен — прил. музикален, благозвучен, съзвучен, мелодичен прил. симетричен, равномерен, правилен, съразмерен прил. звучен, чист, леещ се прил. хармонически, съгласуван, последователен …   Български синонимен речник

  • чист — прил. неоцапан, неизцапан, бистър, ясен, прозрачен прил. непримесен, естествен, натурален, същински, истински прил. непорочен, непокварен, нравствен, честен, неопетнен, неосквернен, девствен, невинен, идеален, непокътнат, платонически, идиличен… …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.